Over Astrid

Veel mensen worstelen met psychosociale onderwerpen in hun leven.

Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om goed je grenzen aan te geven en echt op te komen voor jouw mening. Je voelt je onzeker en hecht eigenlijk veel te veel waarde aan wat anderen van je denken. Of je komt er na een scheiding ineens alleen voor te staan en ervaart heel veel negatieve gedachten over jezelf. Allemaal voorbeelden die je tegenhouden om vrijheid en geluk te ervaren in je leven.

Zo hoeft het niet te zijn! Al die onzekerheid en stress hoeven je niet langer lam te leggen. 

Je kan leren om deze problemen te overwinnen, zodat je zelfverzekerder en meer ontspannen kan zijn.

Als psychosociaal hulpverlener heb ik de afgelopen 22 jaar al duizenden mensen geholpen om dit soort problemen te overwinnen. Op deze website deel ik de tips en adviezen waarmee ik deze mensen verder heb gebracht. Doe hier je voordeel mee! Zodat ook jij meer vrijheid en geluk in je leven zult ervaren.

Na de opleiding HBO – Maatschappelijk werk heb ik door de jaren heen veel trainingen en cursussen gevolgd om mijn deskundigheid verder uit te breiden op de volgende gebieden:

  • Stress, overspannenheid en burnout
  • Relatiegesprekken 
  • Psychiatrie en diagnostiek (GGZ)
  • Huiselijk geweld en destructieve relaties
  • Assertiviteit
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Rationeel emotieve therapie (RET)
  • Emotionally focused therapie (EFT)
  • Focusing (ontwikkeld door Eugene Gendlin)
  • … en nog veel meer …

Ik hoop dat de artikelen op mijn site ook jou zullen helpen om sterker en vrijer in het leven te staan en met meer lef de dingen te doen die jij echt belangrijk vindt.

Astrid de Haan
Eigenaar van LevenVolLef.nl

Wat klanten over mij zeggen:

Ik zat vast in mijn onzekerheid. Door jouw hulp werd ik uitgedaagd om gewoon stappen te gaan zetten. Ook leerde ik positiever te denken over mezelf. Ik durf nu veel meer uit te proberen en dat is zo’n goed gevoel.

Jongeman van 28 jr, die na overspannenheid in de ziektewet terecht kwam

Ik kon me werkelijk overal zorgen over maken en had slaapproblemen. Nu heb ik geleerd bewuster te kiezen waar ik mijn tijd aan besteed en blijft er veel meer tijd over voor echt leuke dingen. Bedankt! Ik heb nu veel meer rust in mijn hoofd.

Vrouw van 43 jr, na haar scheiding probeerde ze iedereen tevreden te houden

Je leerde me inzien dat ik vooral mijzelf steeds veroordeelde. Je hebt me geleerd het verleden los te laten en in het nu te leven. Daardoor kijk ik niet alleen positiever naar mezelf maar ook naar de mensen om mij heen. Een wereld van verschil!

Vrouw van 38 jr, die vroeger veel gepest is op de middelbare school

Nu zie ik dat ik ontzettend perfectionistisch ben. Ik blijf oefenen maar merk al dat ik veel meer los kan laten door gewoon tevreden te zijn met mezelf. Ik hoef me niet te bewijzen.

Jonge vrouw van 23 jr, zorgt veel voor haar zieke moeder en studeert

Door jouw adviezen en veel oefenen, leer ik dat nee zeggen mij veel energie en vrijheid geeft. En ik had niet gedacht dat het soms zo simpel kan zijn om nee te zeggen.

Man van 51 jr, naast zijn werk deed hij vaak te veel klusjes voor familie en buren

Ik ben echt veranderd! Ik heb van jou geleerd vaker te zeggen wat ik bedoel zonder bang te zijn dat ik afgewezen wordt. Ik doe nu veel meer wat ik echt wil.

Man van 32 jr, is door een burnout thuis komen te zitten