Zoek je een psycholoog in Leiden? Vind hier een psycholoog die bij jou past.

psych leiden featured

Zit je niet lekker in je vel en wil je graag de zon weer zien schijnen in je leven? Een psycholoog kan je absoluut helpen bij dit ingewikkelde proces. Leiden kent echter een groot aantal psychologen. Hoe weet je nu welke bij jou past?

Het belangrijkste is dat je goed naar je eigen klachten of vraagstuk kijkt. Wat wil je bereiken? En welke stijl van behandelen past bij jou? 

De psychologen die werkzaam zijn in Leiden kennen talloze specialisaties. De een weet veel van stressklachten, de ander is gespecialiseerd in rouw. Weer een ander heeft veel verstand van faalangst en een volgende richt zich voornamelijk op gezinsdynamieken. 

Kortom, de psychologen in Leiden hebben ieder hun eigen expertise, ondanks dat ze allemaal een vergelijkbare basisopleiding hebben afgerond. 

Daarnaast werkt iedere psycholoog op zijn eigen manier. Sommige psychologen in Leiden werken vooral met cognitieve gedragstherapie, waar andere juist wat meer coachend zijn ingesteld. 

In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste psychologen in Leiden. Bekijk de mogelijkheden op je eigen tempo en zoek contact met de psycholoog die het beste bij jou past. 

Dat is misschien niet makkelijk. Maar bekijk het zo: de belangrijkste stap heb je al gezet. Je bent op zoek naar iemand die jou kan helpen. Dat is een prima uitgangspunt om je zoektocht naar de juiste psycholoog voort te zetten. Voor je het weet is je leven weer wat minder zwaar. 

Psychologen in Leiden

Zoek je een goede psycholoog in Leiden? Hieronder vind je een overzicht van praktijken die wij van harte aanbevelen. 

Voor alle psychologen geldt dat je vrijblijvend contact met ze kan opnemen. 

Griffioen Praktijk voor Psychologie 

“Samen werken aan inzicht en uitzicht”, luidt het motto van Griffioen Praktijk voor Psychologie. 

Deze praktijk wordt gerund door klinisch psychologe Drs. M. A. Griffioen. Je kunt vanaf je 18e bij haar terecht met de problemen of vraagstukken die je bezighouden. 

Het streven van deze praktijk is simpel en tegelijkertijd breed: “…zo snel mogelijk, zo kort mogelijk maar zo lang als nodig hulp bieden bij een breed scala aan problemen.”

Veiligheid en vertrouwen zijn daarbij kernbegrippen. Je bent altijd zelf degene die bepaalt of de benodigde klik aanwezig is voordat je een traject inzet. 

Specialismen: klinische psychologie, angst, depressie, overspannenheid, burn-out, eetproblemen, dwangmatige handelingen en gedachten, levensfase problematiek, druk en impulsief gedrag 

Griffioen Praktijk voor Psychologie

Maandag:
Herengracht 100
2312 LG Leiden
071-125068

Dinsdag:
Lage Rijndijk 96
2315 JX Leiden
06-49921061

Woensdag:
Rapenburg 26
2311 EW Leiden
071-3030800

http://griffioen.info/

Salvatore Vitale 

Psychotherapeut Salvatore Vitale is van alle markten thuis. Hij helpt je met kortdurende, klachtgerichte behandelingen. Maar ook voor langer durende psychotherapie kun je bij Vitale langsgaan. 

Daarnaast kun je bij deze praktijk terecht voor psychologisch onderzoek, bijvoorbeeld naar je capaciteiten, je persoonlijkheid, executieve functies, ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). 

Vitale is een breed opgeleide, capabele psychotherapeut die verschillende werkwijzen kan toepassen. Vitale kiest altijd een werkwijze die aansluit op jouw persoonlijkheid en vraagstuk.   

Je kunt niet bij deze praktijk terecht als je kampt hebt met een psychotische stoornis, zelfbeschadiging, suïcidaliteit of een forse verslaving. 

Specialismen: angst, zingeving, trauma, emotionele problemen, migratieproblematiek, problemen rond werk en opleiding, persoonlijkheidsproblematiek 

Salvatore Vitale
Roodenburgerstraat 1A
2313 HH Leiden

https://salvatorevitale.nl/

Therapie Oegstgeest 

Niet in Leiden, maar wel in de regio zit Therapie Oegstgeest. Psychotherapeute Ninian Sammels kan je op allerlei vlakken helpen. 

Zo beperkt ze zich niet alleen tot de ‘standaard’ psychologische problemen, zoals eenzaamheid en depressie. Sammels is ook relatietherapeute en seksuologe. 

Bovendien is ze gespecialiseerd in oncologie. Ofwel, ze kan je begeleiden als je met kanker te maken krijgt. 

Sammels vindt het belangrijk dat je bij zo’n ernstige ziekte niet alleen de juiste medische behandeling krijgt, maar ook de broodnodige psychische ondersteuning.  

Sammels werkt met een integratieve aanpak. Dat wil zeggen dat ze tijdens jullie gesprekken bepaalt welk soort begeleiding het beste bij jou past. 

Specialismen: integratieve psychotherapie, psycho-oncologie, relatietherapie, rouwverwerking, seksuologie 

Therapie Oegstgeest
Rhijngeesterstraatweg 40d
2341 BV Oegstgeest

https://therapie-oegstgeest.nl/

Psycholoog in Leiden

Psycholoog Leiden wordt gerund door psychologe Yvonne Ludwig. Zij is niet alleen psychologe, maar heeft ook een verpleegkunde-achtergrond. In haar praktijk probeert ze lichaam en geest als 1 geheel te zien. 

Ludwig werkt vanuit 3 kernwaarden: vertrouwen, moed en verbinding. Ook humor is een belangrijk element in haar sessies. 

Door middel van diverse therapievormen (zoals EMDR, Voice Dialogue en EFT relatietherapie) gaat Ludwig een heel scala aan problematieken aan. 

1 van haar cliënten zegt: “Yvonne Ludwig heeft mij op een intelligente en humorvolle manier geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Ze heeft me geleerd om beter om te gaan met mijn trauma na een verkeersongeval en een zware operatie.”

Specialismen: o.a. angst, burn-out, chronische ziekten en handicap, conflicthantering, hechtingsproblematiek, relatieproblemen, rouw en verlies, PTSS

Psycholoog in Leiden
Jan van Houtkade 20
2311 PD Leiden

https://www.psycholooginleiden.nl/

Therapie Leiden – Voorschoten

Bij Therapie Leiden – Voorschoten kun je onder begeleiding komen van therapeuten Monique Koel en Jeffrey Kriele. Beiden volgden zij een groot deel van hun opleiding bij Phoenix Opleidingen, waar ze ondergedompeld werden in diverse begeleidingstechnieken. Die zetten ze nu in om jou verder te helpen.

In principe ben je in deze praktijk altijd welkom, ongeacht je leeftijd. Je kunt hier terecht voor allerlei problemen, zoals eetproblemen, faalangst, burn-out, identiteitsproblematiek of verliesverwerking. 

Naast een aantal klassieke therapievormen werkt Therapie Leiden – Voorschoten ook met familieopstellingen, poppetjestaal en verhalen en metaforen. 

Een cliënt aan het woord: “Ik heb – in de jaren dat ik Monique nu ken – heel wat mensen krachtiger, opgelucht en met inzicht hun levenspad zien vervolgen. Monique werkt gepassioneerd, betrokken, integer en deskundig. Bedankt Monique, door jou wordt het leven van de medemens verzacht.”

Specialismen: o.a. angst, burn-out, boosheid, depressie, stress, trauma, relatieproblemen, familieopstellingen

Therapie Leiden – Voorschoten
Papelaan 85 EE
2252 EG Voorschoten

https://www.therapieleiden.com/

Psychologenpraktijk Leiden

Psychologe Sabine van der Hulst helpt je op een praktische, oplossingsgerichte en positieve manier verder als het je even niet zo lekker gaat.

Kamp je met werk- of studiegerelateerde vraagstukken? Voel je je onzeker of pieker je veel? Dan kun je bij Van der Hulst terecht. 

Het is haar missie om mensen die vastlopen op persoonlijk of professioneel vlak te begeleiden, zodat zij met hernieuwd vertrouwen hun leven weer weten op te pakken. 

Ook Van der Hulst werkt met diverse behandelmethoden en past haar werkwijze altijd aan op jou als persoon en op je vraagstuk. Zo kun onder meer je in aanraking komen met oplossingsgerichte therapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Innerlijk Kindwerk en Empathische Assertiviteit. 

Specialismen: o.a. assertiviteit, burn-out, depressie, hooggevoeligheid, motivatieproblemen, onzekerheid, sociale angst 

Psychologenpraktijk Leiden
Schipholweg 103
2316 XC Leiden

https://www.psychologenpraktijkleiden.nl/

Psychologenpraktijk Röder

Psychologe Irma Röder is niet alleen gezondheidszorgpsycholoog, maar ook kinder- en jeugdpsycholoog en relatie- en gezinstherapeut. 

Welke leeftijd je dus ook hebt, je kunt bij haar terecht. En het meest bijzondere van deze praktijk is toch wel dat regelmatig therapiehond Charlie wordt ingezet bij behandelingen. 

Charlie maakt praten makkelijker, zowel voor kinderen als volwassenen. Bovendien is de hond regelmatig onderwerp van gesprek, bijvoorbeeld als het over het aangeven van grenzen gaat. 

Specialismen: jeugd, volwassenen, relatietherapie, gezinstherapie, therapiehond 

Psychologenpraktijk Röder
Gezondheidscentrum ‘Leidse Hout’
Dieperpoellaan 28G
2334 CN Leiden

https://praktijkroder.nl/

Psychologenpraktijk Drs. Jacqueline Gerbrands

Samen met basis GGZ-psychologe drs. Jacqueline Gerbrands werk je aan het vergroten van je bewustzijn over jezelf en je eventuele klachten. 

Haar doel is ervoor te zorgen dat jij aan het eind van de sessies ófwel je problemen opgelost hebt, ófwel een manier hebt gevonden om ermee om te gaan. Laagdrempeligheid is daarbij een kernwaarde. 

Je kunt bij deze praktijk terecht als je 18 jaar of ouder bent. Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten mee naar huis. 

Gerbrands kan eclectisch werken. Dat houdt in dat ze tijdens jullie gesprekken verschillende behandelmethodes door elkaar gebruikt. Ze kan er ook voor kiezen 1 specifieke methode verder met je uit te diepen. 

Specialismen: o.a. angst, paniek, depressiviteit, burn-out, levensfaseproblematiek, rouw, ouder/kind-problemen, relatieproblemen

Psychologenpraktijk Drs. Jacqueline Gerbrands
Lammenschansweg 15
2313 DH Leiden

https://www.psychologe.nl/

Ook voor jou een goede psycholoog in Leiden

Misschien heb je na het bekijken van dit overzicht al een goed beeld van de therapeut met wie je in zee wilt. 

Als dat nog niet het geval is, bekijk dan de websites van de diverse praktijken wat uitgebreider. Je leert dan de psychologen en hun werkwijzen nog beter kennen. 

Heb je een psycholoog in Leiden gevonden die op papier voldoet aan je verwachtingen? Neem dan snel vrijblijvend contact op. Ook daarna blijf jij degene die bepaalt of je de volgende stap wilt zetten. 

Hopelijk heb jij snel de psycholoog gevonden die jou verder kan helpen. 

Plaats een reactie