Op zoek naar een psycholoog in Haarlem? Hier vind je de praktijken die ik van harte kan aanbevelen.

psycholoog haarlem

Op zoek gaan naar een psycholoog vergt lef. En jij hebt dat lef. Dat is een grote eerste stap. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, heb ik een overzicht gemaakt van 11 psychologen in Haarlem. 

Jouw doel is dat je je weer beter voelt na een periode van mentale druk. Kies daarom voor een psycholoog die goed bij jou en je wensen past. Of je je echt op je gemak voelt, weet je pas als je er bent. Maar je kunt al wel wat voorwerk doen. 

Schat zo goed mogelijk in wat voor soort psycholoog bij jouw vraagstuk past. Als je bijvoorbeeld kampt met een burn-out, is het prettig als jouw psycholoog weet hoe hij daarmee om moet gaan. De kans van slagen wordt daarmee vele malen groter. 

Er zijn nogal wat specialismen waar je uit kunt kiezen. Een aantal voorbeelden: stress & burn-out, slaapproblemen, paniek of angst, familie- of relatievraagstukken, verlies en rouw, onzekerheid, studiekeuze.

In onderstaand overzicht vind je onder andere de specialismen per psycholoog. Ook zie je direct alle contactgegevens, zodat de stap naar een daadwerkelijke afspraak nog wat kleiner wordt. Die stap is namelijk al groot genoeg. 

Kijk rustig even rond in deze virtuele etalage van psychologen in Haarlem. De kans is groot dat er iemand bij staat die jou kan begeleiden richting een rustiger vaarwater. 

Psychologen in Haarlem

Zoek je een goede psycholoog in Haarlem? Ik kan je de volgende praktijken van harte aanbevelen.

a. Frederike Mewe

Liefdevol en nuchter. Zo omschrijft (wandel)coach en psychologe Frederike Mewe zichzelf. Frederike biedt zowel 1-op-1-trajecten als groepsprogramma’s. Ook een groepswandeling in de natuur behoort tot de mogelijkheden. 

Frederike helpt jou terugkomen in een positieve flow, zowel op privé- als op werkgebied. Ze werkt graag vanuit de liefdevolle confrontatie en met een vleugje spiritualiteit. Daarvoor gebruikt ze verschillende technieken, zoals mindfulness, ACT en Voice Dialogue. 

Naast de gesprekken krijg je toegang tot een online omgeving, waar je o.a. bruikbare oefeningen vindt. 

“Frederike laat je heel erg in je waarde, is een goede luisteraar en laat je zelf de antwoorden zoeken op een manier die niet gehaast is”, roemt een tevreden klant de werkwijze van Frederike.

Specialismen: balans in werk en privé, leiderschap voor vrouwen, burn-out begeleiding, loopbaancoaching, wandelcoaching, ACT, visualisaties

Frederike Mewe
Stationsplein 80
2011 LM Haarlem

https://frederikemewe.nl

b. Psychologiepraktijk Van Buuren

Bij psychologiepraktijk Van Buuren in Haarlem zijn 3 psychologen werkzaam. Ieder hebben zij hun eigen specialisme. Je kunt daardoor voor een grote verscheidenheid aan klachten bij de praktijk terecht; individueel, maar ook met je partner. 

Tijdens de gesprekken worden denken, voelen en doen gecombineerd. Aan de hand van de probleemanalyse wordt een behandelplan opgesteld, waarin de gekozen methodieken worden beschreven. Uiteraard stelt je psycholoog het behandelplan bij wanneer dat nodig is.

Het allerbelangrijkste vinden de psychologen van deze praktijk dat jij je op je gemak voelt. Jij bepaalt dus altijd zelf na de kennismaking of de betreffende psycholoog bij jou past.

De praktijk ligt aan de rand van stadsbos Haarlemmerhout; de perfecte plek om je hoofd leeg te maken na een intensieve sessie. 

Specialismen: Stemming, angst, trauma, stress, rouw en verlies, negatief zelfbeeld, relaties, kanker, lichamelijke klachten, assertiviteit  

Psychologiepraktijk Van Buuren
Fonteinlaan 5
2012 JG Haarlem

https://psychologiepraktijkvanbuuren.nl/

c. Relatietherapie en Coaching

Verbinden vanuit contact. Daar draait het om bij Floor Mans van Relatietherapie en Coaching in Haarlem. Mans is relatie- en gezinstherapeut en richt zich dan ook volledig op het herstel van menselijke verbindingen.

Ook voor een hernieuwde verbinding met jezelf ben je bij deze praktijk aan het juiste adres. Mans zet EMDR, individuele therapie en non-duale therapie in bij thema’s als faalangst, trauma’s, somberheid en schuldgevoelens. 

Een tevreden cliënt: Ik was bang dat het zweverig zou zijn, dat bleek absoluut niet het geval. De therapie geeft inzicht en is praktisch toepasbaar. Verder zorgde de humor van Floor ervoor dat ik mijn masker af heb durven zetten.”

Specialismen: systemisch werken, gezinstherapie, relatietherapie, angst, piekeren, perfectionisme, faalangst, negatief zelfbeeld, heftige herinneringen, trauma’s, somberheid 

Praktijk voor Relatietherapie en Coaching

Gezondheidscentrum Zuid-West
Faradaystraat 2
2014 EN Haarlem

https://www.relatietherapie-coaching.nl/

d. Louise Tuijt-Snippe

Psychologe Louise Tuijt-Snippe woonde op verschillende plekken in de wereld. Van elke plek bracht zij kennis mee terug naar Nederland, waar ze sinds 1999 haar eigen praktijk heeft. 

Voor Tuijt-Snippe draait haar werk om het terugvinden van de balans tussen lichaam, ziel en geest. Zij gaat uit van de wetenschap dat deze 3 altijd met elkaar in verbinding staan. 

Tuijt-Snippe maakt gebruik van werkvormen afkomstig uit de westerse psychologie, maar ook van andere technieken, zoals reiki, energetic healing en ademhalingstechnieken. 

“Na en tijdens een moeilijke periode in mijn leven, heeft Louise me weer met beide benen op de grond kunnen zetten en me het gevoel gegeven dat ik ertoe doe, zoals ik ben.”

Specialismen: Individuele coaching, spirituele coaching, meditatie, cursussen, spiegelwerk, spirituele psychologie

Louise Tuijt-Snippe
Zijlweg 301
2015 CM Haarlem

https://louisetuijt.nl/

e. Soulusions Psychotherapie & Coaching

In een direct en empathisch contact helpt coach, psycholoog en therapeut Valerie Kranenburg jou verder. Kranenburg geeft aan: Ik zie mijn praktijk als een veilig laboratorium waar je kunt onderzoeken, ontdekken, werken aan jezelf, vallen en weer opstaan en jezelf verder ontwikkelen.”

Een coachingstraject is laagdrempelig en praktisch inzetbaar. Kranenburg geeft je handvatten die je direct in het dagelijks leven kunt gebruiken. 

Wanneer je diepgewortelde negatieve patronen wilt doorbreken of klachten wilt reduceren, kun je aan de slag met psychotherapie. 

Kranenburg maakt gebruik van integratieve therapie. Dat houdt in dat ze verschillende soorten therapie door elkaar gebruikt en daarbij uitgaat van jouw persoonlijkheid en vraagstuk.  

Buiten de gesprekken ontvang je thuisopdrachten die je helpen ontspannen en gedragsverandering aanmoedigen. 

Specialismen: burn-out, stress, onzekerheid, verslaving, eetproblematiek, verlies, onbegrepen fysieke klachten, relatietherapie, scheidingsbegeleiding

Soulusions Psychotherapie & Coaching
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem

https://psycholooghaarlem.nu/

f. Hart Hoofd Haarlem

Bij Hart Hoofd Haarlem staat Maureen Rozemeijer aan het roer. Zoals de naam van de praktijk al doet vermoeden, zet Rozemeijer voornamelijk in op een betere balans tussen het hart en het hoofd. 

Dat doet ze met behulp van ACT-therapie, mindfulness- en compassietrainingen. De methodieken die ze gebruikt, zijn gericht op het terugvinden van rust en ontspanning. Alles gebeurt vanuit het hier en nu. 

Zelf zegt Rozemeijer hierover: “Wat ik het meest waardeer van de mindfulness is dat het niet als uitgangspunt veranderingsgericht is en dit paradoxaal genoeg juist zorgt voor groei en ontwikkeling/ ontplooiing (en soms verandering).”  

Specialismen: burn-out, angsten, depressies, gebrek aan zelfvertrouwen, piekeren, slaapproblemen, belemmerende denkpatronen

Hart Hoofd Haarlem
Sint-Jorisveld 1
2023 GD Haarlem 

https://harthoofdhaarlem.nl/

g. Malintis, Praktijk Voor VR Therapie

Malintis biedt niet zomaar psychotherapie, maar zet daarbij, desgewenst, virtual reality in. Deze moderne vorm van therapie heeft zich in de afgelopen jaren flink bewezen. 

Malintis zelf zegt hierover: Aangetoond is dat het gebruik van virtual reality de effectiviteit van therapie kan verhogen met 40% en de resultaten sneller worden bereikt.”

Overigens biedt Malintis ook reguliere psychische zorg, zonder daarbij gebruik te maken van high-tech apparatuur. Het belangrijkste blijft dat jij je op je gemak voelt bij de gekozen werkwijze. 

Voor iedere problematiek zijn bij Malintis verschillende soorten VR-programma’s aanwezig. De intensiteit ervan, maar ook de verdere werkwijze, wordt bepaald aan de hand van jouw specifieke vraagstuk. 

Specialismen: identiteitsproblematiek, gebrek aan zelfvertrouwen, verslaving, stress, psychotrauma, angst, onzekerheid, AD(H)D, autisme

Malintis
Kromhoutlaan 1a
2033 WJ Haarlem

https://www.malintis.nl

h. W&M Advies

Wilma Metz, eigenaresse van W&M advies, is GZ-psycholoog en psycholoog Arbeid en Gezondheid. Als doel heeft Metz altijd het flexibeler en effectiever functioneren in het leven. 

Met alle voorkomende – niet complexe – psychologische klachten ben je welkom in haar praktijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan somberheid, slaapproblemen, onzekerheid of rouw en verlies. 

Metz gebruikt verschillende technieken, zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Thuis kun je nog wat extra stappen nemen met behulp van de e-health module die je krijgt aangereikt.  

W&M Advies
Fonteinlaan 5
2012 JG Haarlem

https://www.wmadvies.nl/

i. Psyche Logica

Psyche Logica is een kleinschalige, flexibele onderneming die wordt geleid door Leontien Hubrecht. 

Van oorsprong is zij arbeids- en organisatiepsycholoog. Bij Psyche Logica houdt ze zich bezig met psychologische tests voor studiekeuze, loopbaanadvies, persoonlijke groei en assessment. 

Zowel jongeren als volwassenen zijn van harte welkom in Hubrechts praktijk. Ook organisaties en bedrijven kunnen langskomen met arbeidsvraagstukken. 

Bij Psyche Logica krijg je een volledig inzicht in je kwaliteiten, drijfveren, barrières en ontwikkelpunten. Bij het onderzoek staan steeds 4 pijlers centraal: denken, voelen, willen en handelen. 

Een ouder schrijft: “De deskundigheid en persoonlijke benadering van mevrouw Leontien Hubrecht hebben wij als heel prettig en sturend ervaren. Haar heldere advies en de open communicatie daarover waren zeer verrijkend en hebben onze dochter de eye-openers gebracht die ze nodig heeft.” 

Specialismen: psychologisch onderzoek en coaching bij studiekeuze, loopbaanvraagstukken en persoonlijke groei, assessments, selecteren van nieuwe medewerkers 

Psyche Logica
Crayenestersingel 65
2012 PG Haarlem

https://psychelogica.nl/

j. Smeding Neuropsychologie 

Harriët Smeding van Smeding Neuropsychologie heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson, MS, epilepsie en andere hersenaandoeningen. 

Ook wanneer je een niet-aangeboren hersenafwijking hebt, kun je bij de praktijk terecht. Klachten waarmee Smeding kan helpen zijn somberheid, piekeren en vastlopen. 

Smeding beschrijft zichzelf als vriendelijk, eerlijk en een tikje direct. Vanuit een wetenschappelijke blik biedt ze steun, troost en meer richting in het leven. Ze zet hiervoor verschillende technieken in, zoals EMDR en ACT. 

Specialismen: somberheid, angst, piekeren of vastlopen bij de ziekte van Parkinson, epilepsie, MS en andere hersenaandoeningen

Smeding Neuropsychologie
Essenstraat 35 zwart
2011 DW Haarlem

https://smedingneuropsychologie.nl/

k. Van de Vijver GZ-psycholoog

In 2005 studeerde GZ-psycholoog Marieke van de Vijver cum laude af als klinisch en ontwikkelingspsycholoog. Daarna volgden nog enkele opleidingen, waardoor ze nu een brede kennis en ervaring heeft. 

Van de Vijver werkt over het algemeen oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat je je meer richt op wat je wél wilt, dan op wat je niet wilt. Soms zijn de behandelingen individueel, maar soms worden ook gezinsleden betrokken bij het proces. 

Van de Vijver kan uit verschillende technieken putten, waaronder EMDR, cognitieve gedragstherapie en psychotherapeutische systeemtherapie. 

Specialismen: angsten, depressie, onzekerheid, slaapproblemen, faalangst, stress, rouwverwerking 

Van de Vijver GZ-psycholoog
Nieuwe Gracht 37
2011 NC Haarlem

https://vandevijver-psycholoog-haarlem.nl/

Voor iedereen een geschikte psycholoog in Haarlem

In het bovenstaande overzicht zie je dat iedere psycholoog zo zijn/haar eigen specialismen heeft. Dat maakt de keuze voor de meest geschikte psycholoog in Haarlem voor jou hopelijk iets makkelijker. 

De eerste stap is gezet. Ik moedig je aan ook de tweede te zetten en contact op te nemen met 1 van deze ijzersterke psychologen in Haarlem!

1 gedachte over “Op zoek naar een psycholoog in Haarlem? Hier vind je de praktijken die ik van harte kan aanbevelen.”

Plaats een reactie