Op zoek naar een psycholoog in Rivierenland?

psycholoog rivierenland

Ben je op zoek naar een goede psycholoog? Rivierenland kent er vele en misschien vind je het moeilijk de juiste te kiezen.

In dit overzicht vind je daarom praktische informatie, adresgegevens en informatie over specialismen van elke praktijk in regio Rivierenland. Met deze lijst vind jij zonder problemen de psycholoog die het beste bij jouw vraagstuk past.

Psychologen in Tiel

Zoekt u een goede psycholoog in Tiel? Kijk naar de volgende praktijken:

1. Psychologiepraktijk Van Eldik

van eldrik psycholoog

Psychologiepraktijk Van Eldik diagnosticeert en behandelt kinderen van 0 tot 23 jaar. Zowel individuele behandelingen als behandelingen in groepsverband behoren tot de mogelijkheden. De praktijk biedt ook ouderbegeleiding en adviseert, wanneer nodig, de school van het kind. 

Mogelijke problemen die kinderen ervaren zijn gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of leerproblemen. Psychologiepraktijk Van Eldik richt zich met name op de achtergrond van een probleem en begeleidt het kind naar een oplossing. 

Specialismen: kinderen, jeugdigen, diagnosticering, behandeling van gedragsproblemen, concentratieproblemen, laag zelfbeeld, leerproblemen, echtscheidingsproblematiek, angsten, depressieve gevoelens, faalangst, dwanggedachten 

Psychologiepraktijk Van Eldik
ECT Teisterbant
Dodewaardlaan 5-13
4006 EA Tiel
Bekijk de website

2. Psycholoog Petra van Haaren

Petra van Haaren hanteert psychosynthese bij de behandeling van haar cliënten. Bij deze stroming van de psychologie wordt niet alleen gekeken naar de minder functionerende kant van de mens, maar naar de mens als geheel. 

Psychosynthese is erop gericht mensen toegang te geven tot alle niveaus van hun persoonlijkheid. Er wordt uitgegaan van het menselijke streven naar heelheid. 

Van Haaren combineert hiervoor westerse ideeën en theorieën met oosterse filosofieën. Enkele technieken die ze toepast zijn meditatie, gesprek en visualisatie. 

Specialismen: stressverlaging, zelfvertrouwen, plezier in het leven, steun bij depressie, inzicht geven in chronische lichamelijke klachten, zingevingsvraagstukken 

Psychologiepraktijk Petra van Haaren
Nachtegaallaan 9
4005 EA Tiel
Bekijk de website

3. Praktijk voor Psychosociale Zorg

Anne Jonkers, het gezicht achter Prakijk voor Psychosociale Zorg in Tiel is gespecialiseerd psychosociaal therapeut en EFT relatietherapeut. 

Ze behandelt onder meer mensen die kampen met angst, onzekerheid, stress, burn-out, relatieproblemen, traumatische ervaringen, levensvragen en lichamelijke klachten met een psychische component. 

Jonkers bekijkt voor ieder individu welke soort behandeling het meest passend is. Ze maakt daarbij gebruik van effectieve behandelmethoden uit verschillende stromingen in de psychologie en communicatieleer.

Specialismen: Relatietherapie, stress en burn-out, traumatherapie

Praktijk Psychosociale Zorg
Dodewaardlaan 5
4006 EA, Tiel
Bekijk de website

​Psychologen in Culemborg

a. Psychologenpraktijk Perspectief

Psychologenpraktijk Perspectief is een breed opgezette instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen er terecht. De praktijk is gevestigd op meerdere locaties, waar specialisten hun handen ineenslaan. 

Bij Perspectief werken psychiaters, (klinisch) psychologen en systeemtherapeuten. Mensen kunnen er terecht voor zowel kortdurende als langdurende trajecten. Ook diagnostisch onderzoek behoort tot de mogelijkheden. 

Alle psychologen werken klachtgericht en maken gebruik van wetenschappelijk bewezen methoden. 

Specialismen: onderzoek naar AD(H)D, autisme en intelligentie, behandeling voor angsten, autisme, concentratieproblemen, dwang, leerproblemen, laag zelfbeeld, pesten, piekeren, woede, verdriet, opvoedproblemen en agressie

Psychologenpraktijk Perspectief
Constantijnlaan 2d
4101 JK Culemborg
Bekijk de website

Psychologen West-Betuwe

1. Psychologiepraktijk Betuwe

Bij Psychologiepraktijk Betuwe kunnen cliënten van 18 jaar en ouder terecht. Alle behandelingen in de praktijk vallen binnen de Generalistische Basis GGZ. Denk bijvoorbeeld aan depressie, angst, PTSS, burn-out, piekeren, dwanggedachten, relationele problemen en slaapproblemen. 

De behandelingen zijn praktisch en kortdurend. Het doel van de behandelingen is om het zelfinzicht te vergroten en verantwoordelijkheid en regie van het eigen leven te nemen en krijgen.

Psychologe Esteri Brussaard gebruikt daarvoor verschillende therapeutische invalshoeken. Ze werkt o.a. met familieopstellingen, een therapeutische techniek om de dynamiek van het systeem ‘de familie’ zichtbaar te maken.

Specialismen: onder meer depressie, angst, trauma, burn-out, piekeren, dwang, relationele problemen, onbegrepen lichamelijke klachten, slaapproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, identiteitsproblemen, problemen rondom seksualiteit en verlies en rouw

Psychologiepraktijk Betuwe
De Chamotte 4A
4191 GT Geldermalsen
Bekijk de website

2. Aalsterveld Psychologen

Aalsterveld Psychologen biedt goede, laagdrempelige zorg in ‘gewone-mensentaal’. De praktijk helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in zowel de Basis GGZ als de Gespecialiseerde GGZ. Niet alleen individuele gesprekken, maar ook relatie- en gezinsgesprekken behoren tot de mogelijkheden. 

Aalsterverld Psychologen doet daarnaast, wanneer nodig, psychologisch onderzoek en biedt bovendien behandeling bij dyslexie. Ook coaching en hulp bij re-integratie van personeel vallen binnen het werkgebied. 

Specialismen: onder meer angsten, eetstoornissen, depressieve klachten, verslaving, complexe traumagerelateerde stoornissen, relatieproblemen, hechtingsstoornissen en identiteitsproblemen

Aalsterveld Psychologen
Herman Kuijkstraat 19
4191 AH Geldermalsen
Bekijk de website

Psychologen Neder-Betuwe

a. No Non Sense Praktijk

No Non Sense Praktijk biedt laagdrempelige Specialistische GGZ in de hele regio. De therapeuten binnen deze praktijk werken samen met specialisten uit andere disciplines, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en psychiaters. 

No Non Sense kijkt altijd welk type behandeling het beste aansluit bij de hulpvraag en persoonlijkheid van de cliënt. Het doel is zowel vermindering van de klachten als een toename van het welbevinden. 

Problemen waarvoor u bij No Non Sense terecht kunt zijn onder meer angsten, stemmingswisselingen, somberheid, (Complexe) PTSS, eetproblemen, autisme en ADHD. 

Specialismen: gedragstherapie, systeemtherapie, EFT, EMDR, schematherapie, MBT

No Non Sense Praktijk
Lambartus van Ingenstraat 6
4051 BR Ochten
Bekijk de website

Psychologen West Maas en Waal

1. PsiCoaching

Bedrijfspsycholoog Paul Stal van PsiCoaching richt zich met name op de begeleiding van werkenden die om psychische redenen zijn uitgevallen of dreigen dat te doen. Maatwerk, 100% aandacht en een no-nonsensebenadering vindt hij daarbij belangrijk. 

PsiCoaching werkt vooral in opdracht van bedrijfsartsen en werkgevers die professionele ondersteuning zoeken bij psychische klachten, job coaching en loopbaancoaching. Stal werkt zowel op het gebied van preventie als van re-integratie. 

Specialismen: psychische klachten op de werkvloer (zowel re-integratie als preventie), job coaching, loopbaancoaching

PsiCoaching
Oude Maasdijk 44
6621 AD Dreumel
Bekijk de website

Psychologen in Zaltbommel 

a. Psychologenpraktijk Bommelerwaard

Psychologenprakijk Bommelerwaard richt zich op Generalistische Basis GGZ. De praktijk werkt nauw samen met huisartsen en andere hulpverleners uit de omgeving. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij de praktijk terecht. 

Deze praktijk biedt bovendien coaching en trainingen om klachten te voorkomen, mentale veerkracht te versterken of communicatie in relaties te verbeteren.

Psychologenpraktijk Bommelerwaard maakt gebruik van (combinaties van) verschillende therapievormen, zoals Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, ACT, relatietherapie en oplossingsgerichte therapie.

Ook diagnostisch onderzoek naar autisme of ADHD behoort tot de mogelijkheden. 

Specialismen: kinderen en jeugd: o.a. eetproblemen, problemen met zindelijkheid, angst, rouw, stemmingsproblematiek, contactproblemen zoals bij autisme, leerproblemen.
Volwassenen: o.a. problemen door een laag zelfbeeld, aanhoudende somberheid, relatieproblemen, perfectionisme, assertiviteitsproblemen

Psychologenpraktijk Bommelerwaard
Gezondheidscentrum Bommelerwaard
Van Heemstraweg West 11 d
5301 PA Zaltbommel
Bekijk de website

b. Mentaal Beter Zaltbommel

De vestiging van Mentaal Beter in Zaltbommel werkt zowel met volwassenen als met kinderen. Voor beide leeftijdsgroepen geldt dat de psychologen van Mentaal Beter zich richten op mensen met psychosociale problemen van licht tot matig ernstige aard. 

De praktijk diagnosticeert en behandelt in samenwerking met collega’s in Druten en Rosmalen. Ook groepstrainingen behoren tot de mogelijkheden. Het doel is altijd dat cliënten floreren. De behandeling richt zich dan ook op meer dan alleen de specifieke klacht.  

Specialismen: gedragsproblemen, angst, dwang, depressie, ADHD, autisme, PTSS, tics, eetstoornissen en somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten

Mentaal Beter Zaltbommel
Hogeweg 37
5301 LJ Zaltbommel
Bekijk de website

Voor iedereen de juiste psycholoog

Zoals je ziet heeft Rivierenland een breed aanbod van psychologen. Deze lijst helpt je hopelijk bij het vinden van de juiste hulpverlener voor jou. Want passende zorg is van groot belang!

Plaats een reactie